Werkzaamheden

Onderhoud

Een tuin heeft onderhoud nodig, want zonder onderhoud raakt de fraaiste tuin in verval. Uiteraard kan ik het onderhoud voor u, als klant, verzorgen. U kunt hierbij denken aan tuinonderhoud in het voor– en najaar of het totale tuinonderhoud het hele jaar door. 

Bij zowel het aanleggen van de tuin als bij het tuinonderhoud geldt dat ik alles in eigen beheer doe; van het snoeien van hoge bomen met een hoogwerker tot aan het bemesten van de tuin, het maaien van uw gazon, kantensteken, de hagen knippen en het bestrijden van groene aanslag/mos en onkruid op het straatwerk. 

Het tuinonderhoud is te verdelen in 5 mogelijkheden; onderhoud op uurbasis, groot onderhoud, regelmatig onderhoud, maandelijks onderhoud en wekelijks onderhoud. Onderhoud op uurbasis verloopt volgens afspraak, voor de overige 4 mogelijkheden biedt ik onderhoudscontracten aan:

 
Groot onderhoud:
Het groot onderhoud gebeurt 1 of 2 keer per jaar, doorgaans in het voor– en/of najaar. De werkzaamheden van groot onderhoud zijn onder andere snoeien, uitdunnen van groepen vaste planten, het verticuteren van het gazon, bemesting van uw tuin etc.
 
Regelmatig onderhoud:
Regelmatig onderhoud gebeurt zo’n 4 tot 5 keer per jaar. De werkzaamheden zijn onder andere het snoeien van hagen, het bijwerken van graskanten en borderranden, bemesting etc.
 
Maandelijks onderhoud:
Bij maandelijks onderhoud kom ik één keer in de maand uw tuin bijwerken. De werkzaamheden bestaan uit snoeien, onkruid wieden, graskanten bijwerken etc. 
 
Wekelijks onderhoud:
Bij deze vorm van onderhoud geeft u in feite al het tuinwerk uit handen. Grasmaaien, onkruid wieden, onderhoud straatwerk, verplanten en aanplanten etc. Kortom ik verzorg uw tuin het hele jaar door.
 

Foto's